Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η συγκυβέρνηση των υποτακτικών δίνει τον Λαό βορά στους τοκογλύφους!


Στην εποχή της οικουμενικής ανταγωνιστικότητας, σηματοδοτείται η επιστροφή σε ένα άκρατο και αυτορρυθμιζόμενο κοινωνικό δαρβινισμό. Οι κυβερνήσεις παραδειγματίζουν καθημερινά όλες τις αποκλίνουσες μορφές που προσπαθούν να αναπτυχθούν στην κοινωνία, ξεσηκώνοντας την δικαιολογημένη λαική οργή και αγανάκτηση. Η εκκίνηση των μεγάλων έργων, η τιμωρία των επίορκων λειτουργών, η πολιτική απάθεια στον κοινωνικό διασυρμό ενός ολόκληρου λαού, η μάχη κατά της γραφειοκρατίας, η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταπολέμηση της διαφθοράς, οι αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι Ελβετικοί λογαριασμοί όλο και αναβάλλονται...
Ο Άλεξ Τζόουνς (διαδικτυακή εκπομπή) είχε πριν κάποιο καιρό καλεσμένο τον Γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εμπορίου και τον "πατέρα" του Ευρώ, οικονομολόγο Μπόμπ Μαντέλ, οι οποίοι επιβεβαίωναν ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται  ένα σχέδιο με διάφορα στάδια, που καταλήγουν στο "Ξεπούλημα της χώρας κοψοχρονιά". Όπως αποκάλυπταν οι ίδιοι, είχαν στα χέρια τους εμπιστευτικά έγγραφα και τηλεγραφήματα από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα με αποδέκτες συγκεκριμένους παίκτες της Παγκόσμιας οικονομίας, που αναφέρονται στην περίπτωση της χώρας μας με το σύνθημα "Όταν δείτε την Ελλάδα να φλέγεται".
Θυμίζουν την συμφωνία-συνωμοσία  που έκαναν οι σοσιαλιστές του Κ. Σημίτη με την Goldman Sachs καλύπτοντας το τότε πραγματικό έλλειμα. Αντί να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να παραπέμψει την Goldman αλλά και τις Ελληνικές κυβερνήσεις για τα ύποπτα swaps (χρηματοικονομικα προιόντα), εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα επί κυβέρνησης Σαμαρά να δανειζόμαστε υπέρογκα ποσά. Αυξάνουμε τα κέρδη του Γύπα που ονομάζεται Goldman Sachs με ζεστό χρήμα για να έρθουν στο προσεχές διάστημα να αγοράσουν ναυτιλία,παραλίες,νερό κλπ.
Οι ξενόφερτοι δημοσιογράφοι, μετά από μια μακρόσυρτη πολιτική ανάλυση καταλήγουν λέγοντας: "Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ως το σχέδιο διάσωσης είναι χειρισμοί για να δικαιολογηθεί η κατοχή της Ελλάδος από τους τραπεζίτες". Μια παροιμία λέει ότι ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Αναμφίβολα ταιριάζει στην Συγκυβέρνηση παρωδία, η οποία αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου, ζητούν ζεστό χρήμα από τα συνήθη φορολογικά υποζύγια.
Η φοροδοτική ικανότητα των μισθωτών έχει εξαντληθεί πρό πολλού, μιας και το 40% των Ελλήνων δεν μπορεί να πληρώσει την δόση του εκκαθαριστικού του. Με δόση κουτοπονηριάς μας οδηγούν με φορολογικά νομοσχέδια εκτρώματα, καθώς τα μέτρα που πάρθηκαν το 2013 θα φανούν στην τσέπη των φορολογουμένων στην εκκαθάριση του 2014. Το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει επαγγελματική φορολογία των μικρών επιχειρήσεων 26% από το πρώτο ευρώ και ΦΠΑ 23% χωρίς την πρόβλεψη αφορολόγητου ποσού.
Δεν αντιλέγει κανείς στο ότι υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε μεγάλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, μιας και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Για να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση η Εφορία θα πρέπει να συγκρίνει τα εισοδήματα τους με τα στοιχεία που θα συγκεντρώνει από τον τρόπο ζωής τους. Αυτά συμβαίνουν στις αναπτυγμένες χώρες, όπου η φορολογία έχει καταστεί εργαλείο ανάπτυξης, με το κράτος να επενδύει σε βασικούς τομείς όπως: σχολεία,νοσοκομεία,υποδομές σε ΜΜΜ,πάρκα,άμυνα,αστυνόμευση,δρόμουςκλπ. Η πιθανότητα φοροδιαφυγής αυξάνεται επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κάνει ταυτόχρονα το "λάθος"της κατάργησης των εκπτώσεων ορισμένων δαπανών -για δίδακτρα φροντιστηρίων,ιατρικές υπηρεσίες κ.α.- από το εισόδημα πρός φορολόγηση, οπότε στην ουσία εξαλείφουν το κίνητρο από την πλευρά των φορολογουμένων για να ζητούν απόδειξη.
Τι να περιμένει όμως ο Έλληνας από κυβερνήσεις που έχουν στα χέρια τους την περίφημη λίστα Φαλτσιάνι με τα ονόματα 2000 Ελλήνων με τεράστιες καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα αλλά δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με αυτήν; Αποκορύφωμα η λίστα που δόθηκε το 2010 στον υπουργό-νεροκουβαλητή Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, από την Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ να έχει πάει στα αζήτητα. Στην δραματική υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας και τις προστασίας κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων οδηγούν τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί στα πακέτα των μνημονιακών περικοπών. Στο στόχαστο βρίσκονται οι πολύτεκνοι, οι νεφροπαθείς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι με το ΕΚΑΣ και τα αναπηρικά επιδόματα. Τα κοινωνικά-προνοιακά επιδόματα μειώνονται δραστικά συνεχώς, γεγονός το οποίο θα στερήσει, ένα σημαντικό βοήθημα από οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα. Το χτύπημα, μάλιστα, γί αυτές τις οικογένειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, εάν συνυπολογιστούν οι νέες επιβαρύνσεις στη φορολογία, καθώς και οι μεγάλης κλίμακας μειώσεις στις συντάξεις.
Στόχος ήταν να εξοικονομηθούν 825 εκατομμύρια ευρώ από περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ μέχρι το 2016 θα το φτάσουν οι φωστήρες των οικονομικών 850 εκατομμύρια ευρώ. Στην διαδικασία "εξορθολογισμού" των επιδομάτων προβλέπεται να αλλάξουν ΟΛΑ τα κρίτηρια χορήγησης επί το δυσμενέστερο, καθώς και να μειωθεί το ύψος τους για να εξοικονομήσει  το κράτος περίπου 480 εκατομμύρια ευρώ από φέτος. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, οικογένειες με τρία η τέσσερα  παιδιά, θα απωλέσουν σημαντικό βοήθημα που είχαν μέχρι πρότινος. Εφαρμόζουν, χαμηλά εισοδηματικά όρια, ως προυπόθεση για την χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων.´Οσοι συνεχίσουν να λαμβάνουν τέτοια επιδόματα, θα φορολογούνται για το ποσό που λαμβάνουν με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.
Να θυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος τα οικογενειακά επιδόματα ήταν αφορολόγητα.
Η φορολόγηση τους θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 425 εκατομμύρια ευρώ συν 85 εκατομμύρια ευρώ από την μείωση αποζημίωσης νεθροπαθών, επιπλέον 110 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΚΑΣ για τους άνω των εξήντα τεσσάρων ετών, κόψιμο εποχικών επιδομάτων, κόψιμο επιδομάτων ανεργίας και  γενικά... κόψιμο! Οι δαπάνες των νοσοκομείων, θα μειωθούν , ενώ θα αυξηθεί η συνεισφορά των ασφαλισμένων στα νοσοκομεία. Για το 2013 είχαν προβλέψει 8 δισ. ευρώ για μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, Άμυνα, ΔΕΚΟ,ΟΤΑ κλπ  ενώ για το 2014 θα το φτάσουν βάση προβλέψεων σε 11 δισ. ευρώ και το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα αυτά θα ανέλθει στα 11,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.
Αν πιάσουμε το πρόσφατο παρελθόν, από το 2010 προειδοποιούσαμε ότι η συνταγή της μονοδιάστατης λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά απαράδεκτη, αλλά και οικονομικά καταστροφική. Η τριμερής μνημονιακή κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο πολιτικό κεφάλαιο, ούτε για να σταθεί απέναντι στην τρόικα, ούτε για να αντιμετωπίσει και να κοιτάξει στα μάτια τον Ελληνικο λαό. Η Χρυσή Αυγή, σταθερή στις Ιδέες για τον Λαό και την Πατρίδα, παλεύει καθημερινά μέσα σε ένα σάπιο κοινοβουλευτικό σύστημα εξουσίας, το οποίο δικαίως έχει απαξιωθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού,  ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ.
Παναγιώτης Παγκάκης,οικονομολόγος
Τ.Ο. Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια :