Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ (ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΞΥΛΟ)



LATHROMETANASTES6
Δυο ημέρες μετά τις καταγγελίες και τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα, πιάστηκε στα πράσα ο σύνδεσμος μεταξύ Μπαγκλαντεσιανών και «αλληλέγγυων» με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν το μόνο… μούτρο μεταξύ των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών». Χθες, λοιπόν, συνελήφθησαν σε καταυλισμό στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, τέσσερις Μπαγκλαντεσιανοί, ηλικίας 48, 38, 25 και 20 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης ομοεθνή τους, μετά από απαγωγή του αδελφού του στην Τουρκία.
Πιο συγκεκριμένα, 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, που διαμένει μόνιμα στην Αττική, δέχθηκε πριν από μια βδομάδα τηλεφώνημα άγνωστου, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκείμενου να απελευθερώσει τον αδελφό του, που είχε απαγάγει και κρατούσε στην Τουρκία, μαζί με συνεργούς του. Το γεγονός της απαγωγής επιβεβαιώθηκε σε νέα τηλεφωνική επαφή με τους δράστες στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 35χρονος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον απαχθέντα αδελφό του.
Επιπλέον στον 35χρονο τηλεφώνησε άλλο ένα άτομο, που ισχυρίστηκε ότι είναι αδελφός του δράστη της απαγωγής και απαίτησε να μεταβεί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαμένει, προκειμένου να του παραδώσει τα «λύτρα», απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ζωή του απαχθέντα. Μετά από αυτό, ο 35χρονος μαζί με έναν 42χρονο ομοεθνή του μετέβησαν αργά το βράδυ της 6ης Μαΐου, στη Νέα Μανωλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με τους συνεργούς των απαγωγέων. Κατά τη συνάντηση και επειδή δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλο το ποσό, παρά μέρος μόνο των χρημάτων που απαιτούσαν οι δράστες ως «λύτρα», δέχθηκαν επίθεση από τους τέσσερις συλληφθέντες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Λίγο αργότερα, οι τέσσερις Μπαγκλαντεσιανοί συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται και πέμπτος, που έχει «κεντρικό» ρόλο στην υπόθεση, καθώς είναι το άτομο που τηλεφώνησε στον 35χρονο, ισχυριζόμενος ότι είναι ο αδερφός του δράστη της απαγωγής στην Τουρκία και είναι αυτός ο οποίος θα παραλάμβανε τα «λύτρα» στη Νέα Μανωλάδα.
Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια :