Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ GUARDIAN ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ



Άργησε κάπως αλλά ξαναχτύπησε η εφημερίδα των Άγγλων λόρδων και όργανο προβολής του SYRIZA, Guardian, κατά της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το κοινωνικό της έργο. Τίτλος του κατάπτυστου λιβελογραφήματος της βρετανικής πατσαβούρας είναι ο εξής: «Οι Έλληνες εκφράζουν όλο και πιο απροκάλυπτα την αποστροφή που τους προκαλεί η παρουσία φασιστών στην πολιτική σκηνή της χώρας τους».
Ιδού και το εμετικό περιεχόμενο:

«Για τους περισσότερους Έλληνες η εορτή του Ορθόδοξου Πάσχα είναι μία ευκαιρία να συναντήσουν φίλους και συγγενείς, να συνφάγουν και να εκφράσουν το θρησκευτικό τους αίσθημα. Για τους νεοναζιστές, όμως, της Χρυσής Αυγής, η εορτή του Πάσχα αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπαγάνδα. Τέτοια τεχνάσματα αποτελούν κοινή πρακτική ενός κόμματος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συλλογική οργή, αλλά και τα κύματα ρατσισμού που έχει πυροδοτήσει η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος αποκάλυψε και κάτι άλλο: την ολοένα αυξανόμενη αντίδραση προς το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και τα φτηνά λαϊκίστικα κόλπα της, συνοδευόμενα από πράξεις βίας και απειλές. Η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει στο δικαστήριο θύματα επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής με ενημέρωσε πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει υπάρξει ασυνήθιστα επιεικής στη στάση της απέναντι στην Χρυσή Αυγή, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μαρτύρων και πελατών της, οι οποίοι έχουν εμποδιστεί από αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να καταγγείλουν κάποιο περιστατικό ή να εκφράσουν τα παράπονά τους. Ενθαρρυμένη από αυτή την κατάσταση, η Χρυσή Αυγή κάνει ό,τι μπορεί για να εισχωρήσει μέσα στους θεσμούς χώρας, χτίζοντας δίκτυα υποστήριξης στους κόλπους της αστυνομίας, εισβάλλοντας σε νοσοκομεία και – πράγμα που είναι και το πιο ανησυχητικό – στρατολογώντας νεαρά άτομα μέσα σε σχολεία. Παρ’ όλα αυτά, η Χρυσή Αυγή πόρρω απέχει από το να βρίσκεται σε θέση ισχύος, καθώς η ακτιβιστική βάση της παραμένει μικρή. Δεν είναι σε θέση να κινητοποιήσει μεγάλους αριθμούς υποστηρικτών και οι συγκεντρώσεις της συχνά λαμβάνουν χώρα απροειδοποίητα ώστε να μην έχουν χρόνο οι αντιφασιστικές ομάδες να οργανωθούν και να εκδιώξουν τα μέλη της πρώτης… Επιπλέον, πολλοί Έλληνες απλά αποστρέφονται την παρουσία φασιστών στην πολιτική σκηνή της χώρας τους, πράγμα το οποίο εκφράζουν ανοικτά και απροκάλυπτα, όπως συνέβη λόγου χάρη τον προηγούμενο μήνα στα Χανιά, όπου εξαγριωμένοι κάτοικοι έριξαν υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στη θάλασσα».
Εμείς με τη σειρά μας ρωτάμε: αφού όπως λέτε (ή όπως σας δασκάλεψαν να γράψετε οι όμοιοί σας του ΣΥΡΙΖΑ) «πολλοί Έλληνες αποστρέφονται την παρουσία φασιστών στην πολιτική σκηνή…», εσείς γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με την Χρυσή Αυγή και ανησυχείτε; Μήπως γιατί υπάρχει κάτι που σας πονάει πολύ, το μόνο πράγμα που σας πονάει και… δε σας αρέσει, στην όλη υπόθεση; Μήπως γιατί είσαστε γνώστες των πραγματικών διαθέσεων της κοινής γνώμης και σας έχει πιάσει τρέμουλο; Μήπως γιατί τελειώνει οσονούπω η βασιλεία των αφεντικών σας στην Ελλάδα; Μήπως;
(ΥΓ): Οι Βρετανοί αναφέρονται σε κάποιο περιστατικό βίας κατά της Χρυσής Αυγής, που έγινε στα Χανιά, όχι βέβαια από «εξαγριωμένους κατοίκους» -όπως υποστηρίζουν- αλλά από επαγγελματίες κομμουνιστές και το εγκωμιάζουν, προτρέποντας σε ανάλογες ενέργειες. Χέρι-χέρι, λοιπόν, η πατσαβούρα των Άγγλων λόρδων –πρώτων δασκάλων του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού διεθνώς- με το μακρύ χέρι του σάπιου συστήματος, το σφυροδρέπανο ΚΚΕ και το τραμπουκαριό του. Στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, όλα επιτρέπονται. Ακόμη και η συμπόρευση των κουκουέδων με τους… λόρδους!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :