Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Δύο όψεις είχε χθες ο κατοχικός πρωθυπουργός φον Αντωνάκης, στις ΗΠΑ. Πριν μάθει για την απελευθέρωση των τριών εκ των τεσσάρων βουλευτών του Κινήματος ήταν πολύ ευδιάθετος και εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια διάλεξη του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος στον Ινστιτούτο Πίτερσεν, τη βούληση της κυβέρνησης να οδηγηθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή:
«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στην φυλακή».
Μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Μπάϊντεν, κι αφού είχε λάβει το μήνυμα από την Αθήνα, ήταν αξιοθρήνητος και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, μίλησε για την… ανεξαρτησία της δικαιοσύνης:
«Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι ήδη είναι προφυλακισμένοι. Δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα. Είμαστε Δημοκρατία. Η Δημοκρατία λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν την δημοκρατία, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες».
(ΥΓ) 1: Φήμες ότι μετά τη συνάντηση με τον Μπάϊντεν τα μάγουλα του φον Αντωνάκη ήταν κατακόκκινα από τα… χαστούκια, διαψεύδονται ως ανακριβείς…
(ΥΓ) 2: Και βέβαια, σήμερα, μετά την πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση για την προφυλάκιση του Αρχηγού του Κινήματος, ο Αντωνάκης ξανάρθε στα ίσια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια :