Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΦΑΓΗ ΣΕ 2.000.000 ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ! ΣΤΟ 26% ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ!Την αύξηση της παρακράτησης φόρου στα δελτία παροχής υπηρεσιών (όσων αμείβονται με «μπλοκάκια») σε 26% από 20%, που είναι σήμερα θέλει η τρόικα, ενώ παράλληλα ζητεί να καταργηθεί και η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η συγκεκριμένη πρόταση γνωστοποιήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και δεν αποκλείεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Οι ρυθμίσεις αυτές μεταφράζονται σε άμεση μείωση των αμοιβών για όλους τους μισθωτούς, όπως και για μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με «μπλοκάκι», οι οποίοι παρότι έχουν σταθερή σχέση εργασίας αμείβονται κάθε μήνα με αυτό τον τρόπο.
Για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», η αύξηση στην παρακράτηση μεταφράζεται σε μείωση των αποδοχών τους κάθε μήνα:
Οι μηνιαίες αποδοχές τους θα μειωθούν κατά 7,5%, αν και έχουν δικαίωμα να φορολογηθούν ως μισθωτοί (με συντελεστή 22% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ) και θα αναμένουν την εκκαθάριση του φόρου προκειμένου να τους επιστραφεί η διαφορά, (ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ!)
Πηγή defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :