Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Mega: Μεγάλο στους μισθούς των δημοσιογράφων του, αλλά και τα χρέη του



Mega.Ένα τηλεοπτικό κανάλι ορισμός της έννοιας «νταβατζήδες της ενημέρωσης», που είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής, χωρίς να τολμήσει να τα βάλει μαζί τους.
Ένα τηλεοπτικό κανάλι διαφόρων καπιταλιστών, όπως ο Μπομπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης. Ένα τηλεοπτικό κανάλι που είναι όντως…. Μέγα, αλλά σ’ ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση, την επιλεκτική και μονόπλευρη ενημέρωση, την συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα γνωρίζει αυτά από πρώτο χέρι. Ένα τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο αρχικά έπνιξε και κατόπιν λασπολόγησε ασύστολα σε βάρος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, αγνοώντας προκλητικά την απόφαση 440.000 Ελλήνων που μας ψήφισαν και πάνω από 1.000.000 που μας υποστηρίζει σήμερα. 
Ένα τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο θεώρησε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον Ελληνικό Λαό είναι οι αγαθοεργίες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και προκειμένου να εμπεδωθεί στην συνείδησή του φρόντιζε με πεντάλεπτα και δεκάλεπτα ρεπορτάζ να τα διαφημίζει δεόντως.
Σε πολιτικό επίπεδο το Mega αποτέλεσε τον πιο βασικό τηλεοπτικό στυλοβάτη του μνημονίου, τόσο επί διακυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου όσο και επί της σημερινής συγκυβέρνησης. Τα διάφορα «παπαγαλάκια» του Mega στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, έγιναν λαομίσητοι και αντικείμενο χλεύης από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι έβλεπαν μια ξεκάθαρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μια προσπάθεια ωραιοποίησης της τραγικής κατάστασης την οποία ζει η Χώρα.
Πριν από λίγο καιρό ένα αριστερό περιοδικό δημοσίευσε την μισθοδοσία των πιο βασικών δημοσιογραφικών «αστέρων» του Mega. Γράφει συγκεκριμένα ότι «τη διετία της κρίσης και του μνημονίου, η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από…700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ». Όπως καταλαβαίνετε, τα ποσά αυτά αποτελούν πραγματική πρόκληση για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, όλους όσοι υποφέρουν από την στυγνή εφαρμογή του εθνοκτόνου μνημονίου.
Είναι εύκολο μέσα από τους χλιδάτους μισθούς τους να υπερασπίζουν με προκλητικό τρόπο την ανάλγητη και αδίστακτη συγκυβέρνηση, η οποία βύθισε τον Τόπο στην απόγνωση και την δυστυχία. Είναι εύκολο επίσης να υποκρίνονται λέγοντας ότι «κατανοούμε τις αντιδράσεις του κόσμου που διαμαρτύρεται». Λένε ψέματα, ακριβώς γιατί δεν αποτελούν μέρος του κόσμου που υποφέρει. 
Για την Τρέμη το μνημόνιο είναι θέμα ενός ή δύο επισκέψεων λιγότερων σε ινστιτούτα αισθητικής. Για τον Πρετεντέρη, αν θα είναι σε θέση VIP σε αγώνα καλαθοσφαίρισης λιγότερες φορές απ’ ότι στο παρελθόν (τα μπουκάλια, πάντως, στους διαιτητές μπορεί να συνεχίσει να τα πετάει ανενόχλητος. Ποιος τολμά να πιάσει τον χούλιγκαν;)Για τον Ελληνικό Λαό, όμως, είναι θέμα καθαρά επιβίωσης και όχι διασκέδασης. Το περιοδικό επισημαίνει ακόμη ότι «το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο Mega».
Την στιγμή που μαγαζιά, επιχειρήσεις, εργοστάσια, κλείνουν λόγω έλλειψης χρημάτων, την στιγμή που κανένας δεν μπορεί να πάρει δάνειο με ευνοϊκούς όρους, το κανάλι της οδού Μεσογείων χρωστάει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες παράνομο (φρόντισε η συγκυβέρνηση να το νομιμοποιήσει «από το παράθυρο») και όμως θέλει να επηρεάζει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Λειτουργώντας ως φερέφωνο της μνημονικής συγκυβέρνησης ξέρναγε εμετό, με τα ψέματα, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και την συνεχή λασπολόγηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έκανε κάτι λιγότερο απ’ ότι τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια διαπλοκής.Να μιλάνε όμως για «μαφίες», «καμόρα», «συμμορία», «εγκληματική οργάνωση» κλπ. οι παχυλά αμειβόμενοι υπάλληλοι ενός μέχρι πρότινος παράνομου καναλιού, το οποίο χρωστά τόσα πολλά χρήματα πάει πολύ. Ένας απλός Έλληνας αν χρωστά έστω και λίγα χρήματα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Ένας τηλεοπτικός κολοσσός αν χρωστά εκατομμύρια αποθρασύνεται και ζητά να διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό και τις κοινωνικές εξελίξεις. Αυτό, για κάποιους, θεωρείται ως 
δημοκρατία… Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :