Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΒΛΕΠΕΙ Ο ECONOMIST…!! ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;



Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να αποφασίσει να πάει σε εκλογές την άνοιξη, αν βγει ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κάνει σήμερα σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Economist.
Ο αρθρογράφος, αφού παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΧΑ, αλλά και το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εξάγει κάποια πολιτικά συμπεράσματα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
Οπως λέει, η επιτυχία στο θέμα της εξάρθρωσης της ΧΑ θα εξαρτηθεί από το αν είναι όντως «δεμένη» η υπόθεση. Αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες ενέργειες, τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μπορεί να βγει κερδισμένη από την υπόθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, οι κινήσεις της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθούν ως αντιδημοκρατική κίνηση απέναντι σε ένα κόμμα.
«Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να έχει μια πιο ισχυρή νέα κυβέρνηση», καταλήγει το κομμάτι, υπογραμμίζοντας ότι μια πιο σταθερή κυβέρνηση θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις του με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας για ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Αν μη τι άλλο, όμως, ο έλληνας πρωθυπουργός σίγουρα κέρδισε πόντους με την «απροσδόκητη κίνησή του» κατά των νεοναζί.
Εμείς θα προσθέσουμε μόνο δυο τρεις λεπτομέρειες στο άρθρο του economist που δεν γίνεται να τις γνωρίζει γιατί δεν μπορεί να τις γνωρίζει λόγω πραγματικότητας!
Πως θα φτάσει έως την Άνοιξη; Με τι χρήματα; Ποιος θα μπορέσει να αντέξει σε μια χώρα όπου μέχρι τότε άλλοι 500.000 τουλάχιστον Έλληνες θα’ναι άνεργοι.
Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σήμερα 2.000.000 στον αριθμό είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ άνεργοι, αφού δεν μπορούν να κλείσουν δουλειές, δεν πληρώνονται πλέον αυθημερόν αλλά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο, από ότι φαίνεται χειμώνα όπου κανενός η σκέψη δεν είναι να βάλει πετρέλαιο, με ότι συνεπάγεται αυτό σε ένα σπίτι κρύο, χωρίς η οικογένεια να μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής!
Πως θα φτάσει ως την Άνοιξη, όταν ξέρει πως ταμειακά αποθέματα δεν έχει, ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει οτιδήποτε, περικόπτει τα πάντα, και σύντομα το νέο μνημόνιο θα ‘ναι εδώ!
Η γνώμη μας είναι πως θέλει να πάει σύντομα σε εκλογές, όσο ακόμη η κοινή γνώμη έχει παρασυρθεί από τις υπερβολές των καναλιών για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με την ηγεσία της στην φυλακή, με την κρατική επιχορήγηση προς αυτήν απούσα, μπας και κερδίσει τις εκλογές και μετά βλέπουμε…
Βέβαια σενάρια κάνουμε εμείς και αυτός!
Όλοι ξέρουμε όμως πως τα καλύτερα σενάρια τα κάνει ο ανεξάρτητος και κυρίαρχος λαός μας!
Αυτός ξέρει καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :