Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Π.

ÁÈÇÍÁ - ÓÕËËÇØÅÉÓ ÔÏÕ Ãà ÔÇÓ "×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ" Í. ÌÉ×ÁËÏËÉÁÊÏÕ, ÊÁÉ ÌÅËÙÍ ÔÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏÓ (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του CNN ο Γιώργος Παπανδρέου ομολογεί αυτό που συζητάμε όλοι και καταλαβαίνουμε οι πάντες! Ότι πανίσχυρα λόμπι καθοδηγούν την πολιτική.
Το άρθρο φέρει τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας», στο οποίο επισημαίνει την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας. Ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, εμφανίζεται πεπεισμένος πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι απλώς ο καθορισμός των οικονομικών λύσεων, αλλά η επανεξέταση των δημοκρατικών θεσμών.
Αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, όπου «προβλεπόταν ένα δραστικό πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση», αναγνώρισε πως εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα, οι φορολογούμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, και νέοι Έλληνες που είναι τώρα ενταγμένοι στο 60% της ανεργίας δεν ευθύνονταν για την κρίση. Αν δεν ήταν τόσο υποκριτής θα συνέχιζε λέγοντας πως οι πολιτικές διώξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επιδιώχθηκαν από τα ίδια λόμπι… Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις!
Εξάλλου… Please, (dont)  mind the GAP…

Δεν υπάρχουν σχόλια :