Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΟΥΛΤΣ: ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Ο MISTER TSIPRAS, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ





Συνάντηση με επιφανείς παράγοντες του ευρωπαϊκού κατεστημένου (των «δανειστών» μας) είχε ο mister Tsipras στις Βρυξέλλες, οι οποίες –για ευνόητους λόγους- δεν προβλήθηκαν στο ελληνικό κοινό. Η πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Γερμανό Μάρτιν Σούλτς. Στις δηλώσεις του ο Tsipras αναλώθηκε κυρίως σε κορώνες κατά της Χρυσής Αυγής, συμφωνώντας κατ’ ουσίαν με το συστημικό πραξικόπημα του φον Αντωνάκη:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να εκφράσω στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ανησυχία μας για την εξάπλωση του νεοναζιστικού φαινομένου και ιδιαίτερα της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσή Αυγής στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί έναν κοινό κίνδυνο απέναντι στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό. Η κοινή ιστορία των λαών της Ευρώπης αποδεικνύει πόσο αναγκαίο είναι να ορθώσουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη του φασισμού, αλλά και πόσο επικίνδυνη και ανιστόρητη είναι η θεωρία που εξισώνει τα θύματα με τους θύτες, η θεωρία των δύο άκρων που το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, ακούγεται στη χώρα μας, στην Ελλάδα.
Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υιοθετεί τέτοιες απόψεις, καθώς, επίσης, και την ικανοποίησή μου που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η επικίνδυνη αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη».
Πολύ πιο ενδιαφέρουσες, όμως, ήταν οι δηλώσεις του Γερμαναρά:
«Είμαστε και οι δύο πολιτικοί της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είναι λίγο αριστερότερος από εμένα, αλλά μπορεί να διορθωθεί».
Τουτέστιν, εντάξει μωρέ, δικός μας είναι, το παίζει τώρα και ολίγον αντιμνημονιακός ο μικρός για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά όταν (και αν…) έρθει το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει υπεύθυνη θέση θα… διορθωθεί. Άλλωστε και ο φον Αντωνάκης… αντιμνημονιακός ήταν στο ξεκίνημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :