Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!


  • ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ την επικοινωνιακή μάχη και κυρίως ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ να κερδίσουμε τον πόλεμο.
  • Τα ερωτήματα απαντήθηκαν από τον λαό: Νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή.
Ποιοι κέρδισαν από τις έσχατες πολιτικές εξελίξεις όπου οι ανατροπές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής; Πριν λίγα εικοσιτετράωρα κυριαρχούσε η άποψη ότι εξαρθρώνεται η Χρυσή Αυγή, αλλά οι αποφυλακίσεις βασικών της στελεχών άλλαξαν τα δεδομένα, ενώ η φυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των δυο στελεχών της απλά ανοίγουν τον δρόμο για την εξουσία!
Ας δούμε τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αρχικά με την αιφνιδιαστική κίνηση να συλλάβει τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, να στιγματίσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και να περάσει το μήνυμα του αποφασισμένου κράτους προφανώς στην αρχή κέρδισε αλλά η νίκη ήταν Πύρρειος.
Λόγω της ταχύτητας με την οποία εκτυλίχθηκε η προβοκάτσια δεν είχαν προετοιμαστεί ορθά όλες οι παράμετροι, το δε πόρισμα του αντιεισαγγελέα ήταν προφανές ότι δεν έστεκε δεν μπορούσε με αυτό το κατηγορητήριο και δύο μάρτυρες ενός εκ των οποίων το όνομα μάλιστα….αναφέρθηκε κατά λάθος…δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί εγκληματική οργάνωση. Οι αποφυλακίσεις των βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προφανώς προκάλεσαν ανατροπή σκηνικού και επανέφεραν στο προσκήνιο την Χρυσή Αυγή.
Άρα, μέσα σε 72 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω,  και κέρδισε επικοινωνιακά η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνο το προφανές, δηλαδή η αποφυλάκιση βασικών στελεχών της, αλλά το γεγονός ότι η κοινωνία μοιράστηκε και μεγάλο μέρος της δεν έχει πειστεί ότι τα κίνητρα του κράτους ήταν η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση” αλλά υπήρχαν ιταμά πολιτικά κίνητρα.
Παραδόξως όμως η υπόθεση αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει και άλλες πτυχές και άλλους νικητές. Νικητής ήταν και η δικαιοσύνη, καθώς προσπάθησε να αξιολογήσει τα υπαρκτά στοιχεία του κατηγορητηρίου και όχι να καλύψει τις επιθυμίες ή προσδοκίες ή ακόμη και την θέση της κυβέρνησης που σχεδίασε την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής. 
Από την μάχη αυτή δεν έχασε, αλλά και δεν κέρδισε, η ΝΔ. Όταν μιλούσαμε για Πύρρειο νίκη της κυβέρνησης, αναφερόμασταν στις πληροφορίες που υπήρχαν ότι η κυβέρνηση, δεν έχει δέσει την υπόθεση. Είχε κενά.  Τα δε κωμικοτραγικά που εκτυλίχθηκαν με την αστυνομία να παρουσιάζει από το σπίτι του Παππά φωτογραφίες του Χίτλερ και βιβλία του Παττακού κατέδειξαν το φαιδρό της υπόθεσης.
Και από πότε απαγορεύεται να έχει στην οικία του ο οποιοσδήποτε ελεύθερος Έλληνας το οποιαδήποτε βιβλίο ή φωτογραφία ή εικόνα; Αυτά ήταν αστειότητες που εξέθεσαν την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.
Με όρους πρακτικούς, δεν υπήρξε σωστός σχεδιασμός. Το μέγα λάθος ξεκίνησε από την γενίκευση πως ΟΛΗ η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ΟΛΟΙ στην Χρυσή Αυγή είναι εγκληματίες!
Προφανώς, έγινε ένας φόνος και ένας νέος άνθρωπος έχασε άδικα την ζωή του! Πρώτοι καταδικάσαμε την ενέργεια και την βία γενικότερα!
Αν αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή για κάποιους που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις, να σαπίσουν στην φυλακή! Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν είναι δολοφόνοι, ούτε υπερασπιστές δολοφόνων! Είναι υπερασπιστές της αλήθειας! Και η αλήθεια είναι μόνο μια!
Η κυβέρνηση όμως καταστρατήγησε το ηθικό της δικαιοσύνης! Δεν είχε καμία λογική, πέραν της αποδεδειγμένης πολιτικής σκοπιμότητας, να χαρακτηρίσουν εγκληματική οργάνωση μια παράταξη 18 βουλευτών και εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων όπου υπερ – τριπλασιάζει δημοσκοπικά την δύναμή της!
Η ΝΔ είναι κόμμα της κεντροδεξιάς ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στις παρυφές της Ακροδεξιάς. Η Χρυσή Αυγή παίρνει ψηφοφόρους από την ΝΔ και η ΝΔ από την Χρυσή Αυγή όπως αποδείχθηκε από τις έσχατες εξελίξεις.
Η ΝΔ θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική. Η δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε αξιόποινη πράξη, αλλά είναι αδιανόητο να θεωρείται ένα ολόκληρο κόμμα εγκληματική οργάνωση.
ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΈΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΜΕ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΜΕΣΩ ΔΕΚΑΔΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!
Με αυτή την λογική, το ΠΑΣΟΚ λόγω Τσοχατζόπουλου ή Τσουκάτου ή άλλων περιπτώσεων, θα πρέπει να χαρακτηριστεί κόμμα κλεφτών, ο ΣΥΡΙΖΑ που υποθάλπει αναρχικούς που σπάνε τη Αθήνα αναρχικό, άρα μη δημοκρατικό κόμμα και να συλληφθεί η ηγεσία, η Ν.Δ. λόγω σκανδάλων αλλά και φόνων που έχουν γίνει στο άμεσο παρελθόν να χαρακτηριστεί κόμμα δολοφόνων, το ΚΚΕ κόμμα προδοτών κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :